Makers

Ilse Oostvogels 

 

studeerde in 2016 af als theatermaker en theaterdocent aan de Academie voor Theater (FHK) in Tilburg.  Daarvoor studeerde ze Germaanse Talen (Nederlands-Engels) en Culturele Studies aan de KU Leuven.

 

Tijdens haar opleiding aan de Academie voor Theater creëerde ze jaarlijks een voorstelling voor het Storm Festival in Tilburg. Daarnaast maakte ze twee jongerenvoorstellingen bij HETGEVOLG – macbeth en Je moet dansen op mijn graf – en won daarmee verscheidene prijzen. In 2016 stond haar afstudeervoorstelling Je moet dansen op mijn graf op Theaterfestival Boulevard en won ze de Jacques de Leeuw Prijs.

 

In 2017 vertoefde Ilse enkele maanden in het buitenland voor een stage bij de Münchner Kammerspiele, theaterprojecten met jongeren en verse reisinspiratie.

 

Momenteel krijgt ze ondersteuning van Makershuis Tilburg en Het Zuidelijk Toneel om zich verder als theatermaker te ontwikkelen. Zo maakte ze Een Ilias, een theaterproject waarin ze met een internationale groep jongeren universele aspecten uit het klassieke epos van Homerus onderzocht.

Daarna dook ze met twee van hen en acteur Rob van Gestel dieper in hun persoonlijke levens. Dat documentaire onderzoek leidde tot BOYS DON'T CRY / BOYS DO. Een voorstelling over leven versus overleven, waarbij hun persoonlijke verhalen het vertrekpunt vormen. Samen met filmmakers Astrid & Roel maakte Ilse eveneens een documentaire over dit onvoorspelbare, kwetsbare maakproces: The making of BOYS DON'T CRY / BOYS DO. When reality catches up with fiction.

 

Daarnaast begeleidt en coacht ze theaterprojecten in binnen- en buitenland; en onderzoekt ze UR-thema's, samen met Vincent Saffrie.

Vanaf september 2020 start haar Nieuwe Makersregeling. Met deze subsidie van Fonds Podiumkunsten krijgt Ilse de kans om zich gedurende twee jaar verder te ontwikkelen als theatermaker onder de vleugels van Makershuis Tilburg.

 

 Vincent Saffrie 

 

studeerde in 2017 af als theatermaker en theaterdocent aan de Academie voor Theater (FHK) in Tilburg. Daarvoor deed hij eveneens aan de FHK de vooropleiding dans en is hij opgeleid tot en werkzaam geweest als yoga docent.

 

Tijdens zijn opleiding aan de Academie voor theater bewerkte Vincent het stuk “Roest” van Jibbe Willems tot een voorstelling voor acht studenten. Voor zijn  afstuderen schreef hij op basis van improvisaties het stuk “Ons huis”.

 

Vincent heeft een brede achtergrond in dans en beweging; van klassiek ballet tot martial arts en breakdance. De afgelopen jaren speelde hij onder leiding van bewegingsdocent Toon Ory verschillende voorstellingen en creëerde hij een aantal solo's.  Onder Toons begeleiding gaat Vincent zich de komende twee jaar specialiseren tot docent bewegingsexpressie.

Bij Een Ilias was hij betrokken als bewegingscoach en artistiek medewerker.

Daarnaast gaf hij samen met Ilse Oostvogels workshops aan de ToekomstAcademie en geeft hij cursussen aan volwassen, ervaren spelers en aan studenten. Zo maakte hij vorig seizoen o.a. een voorstelling over verzet bij studenten toneelvereniging Doppio in Eindhoven.

 

Voor CoUR onderzoekt hij samen met Ilse Oostvogels UR-thema's.


BESTUUR Compagnie UR 

 

Oda Buijs
Sarah Rombouts