Makers

Ilse Oostvogels (1983)

 

studeerde in 2016 af als theatermaker en theaterdocent aan de Academie voor Theater (FHK) in Tilburg.  Daarvoor studeerde ze Germaanse Talen aan de KU Leuven.

 

Tijdens haar opleiding aan de Academie voor Theater creëerde ze jaarlijks een voorstelling voor het Storm Festival in Tilburg. Daarnaast maakte ze twee jongerenvoorstellingen bij HETGEVOLG – macbeth en Je moet dansen op mijn graf – en won daarmee verscheidene prijzen. In 2016 stond haar afstudeervoorstelling, Je moet dansen op mijn graf, op Theaterfestival Boulevard en won ze de Jacques de Leeuw Prijs.

 

In 2017 vertoefde Ilse enkele maanden in het buitenland voor een stage bij de Münchner Kammerspiele, theaterprojecten met jongeren en verse reisinspiratie.

 

Momenteel krijgt ze ondersteuning van Makershuis Tilburg en Het Zuidelijk Toneel om zich verder als theatermaker te ontwikkelen. Zo maakte ze vorig seizoen Een Ilias, een theaterproject waarin ze met een internationale groep jongeren universele aspecten uit het klassieke epos van Homerus onderzocht.

Dit seizoen maakt ze met twee van hen en acteur Rob van Gestel BOYS DON'T CRY / BOYS DO. Een voorstelling over leven versus overleven, waarbij hun persoonlijke verhalen het vertrekpunt vormen.

 

Daarnaast begeleidt en coacht ze theaterprojecten in binnen- en buitenland, zoals de ToekomstAcademie.

Voor CoUR gaat ze dit seizoen het theatraal onderzoek leiden naar het UR-thema liefde onder de werktitel Beats of Love.

 

 

 Vincent Saffrie (1983)

 

studeerde in 2017 af als theatermaker en theaterdocent aan de Academie voor Theater (FHK) in Tilburg. Daarvoor deed hij eveneens aan de FHK de vooropleiding dans en is hij opgeleid tot en werkzaam geweest als yoga docent.

 

Tijdens zijn opleiding aan de Academie voor theater bewerkte Vincent het stuk “Roest” van Jibbe Willems tot een voorstelling voor acht studenten. Voor zijn  afstuderen schreef hij op basis van improvisaties het stuk “Ons huis”.

 

Vincent heeft een brede achtergrond in dans en beweging; van klassiek ballet tot martial arts en breakdance. De afgelopen jaren speelde hij onder leiding van bewegingsdocent Toon Ory verschillende voorstellingen en creëerde hij een aantal solo's.  Onder Toons begeleiding gaat Vincent zich de komende twee jaar specialiseren tot docent bewegingsexpressie.

Vorig seizoen heeft hij als bewegingscoach en artistiek medewerker bijgedragen aan de totstandkoming van Een Ilias.

Daarnaast gaf hij samen met Ilse Oostvogels workshops aan de ToekomstAcademie en geeft hij cursussen aan volwassen, ervaren spelers en aan studenten.

Dit seizoen maakt hij onder andere een voorstelling over verzet bij studenten toneelvereniging Doppio in Eindhoven.

 

Voor CoUR gaat Vincent dit seizoen als uitvoerder en als mede-maker theatraal onderzoek doen rondom het UR-thema liefde onder leiding van Ilse Oostvogels.

 

 


Het bestuur van Compagnie UR bestaat uit: 

Voorzitter: Oda Buijs
Penningmeester: Sarah Rombouts
Secretaris: Rick Hooijberg